Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Medelhavskalkon med röd sås

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Kalkonkött lindat i prosciuttoskinka ugnssteks till mört och serveras med tranbärs- och citrussås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj kalkonbröstet och torka det torrt. Ta av skinnet och släng det. Blanda 2 msk olja med vitlök, rosmarin och citronskal och gnid in ovansidan av kalkonbröstet med oljan.
  2. Lägg prosciuttoskinkan över kalkonbröstet så att skinkskivorna överlappar varandra. Bind med kökssnöre så att skinkskivorna sitter fast.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp resten av oljan i en teflonstekpanna och bryn prosciuottosidan av kalkonbröstet cirka fem minuter tills gyllene. Lägg över kalkonbröstet i en ugnsfast form och stek i ugnen cirka 40 minuter tills det är genomstekt. Ta ut kalkonen ur ugnen, täck över med aluminiumfolie och låt vila 20 minuter.
  4. Värm under tiden upp tranbär, socker, apelsinjuice, portvin och maizena i en liten kastrull. Koka upp under omrörning och låt sjuda cirka 15 minuter tills såsen tjocknar. Skiva kalkonbröstet och servera med såsen.
  5. Du kan även servera kalkonen kall på buffén.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.