Kalkonkött lindat i prosciuttoskinka ugnssteks till mört och serveras med tranbärs- och citrussås.
Instruktioner
- Skölj kalkonbröstet och torka det torrt. Ta av skinnet och släng det. Blanda 2 msk olja med vitlök, rosmarin och citronskal och gnid in ovansidan av kalkonbröstet med oljan.
- Lägg prosciuttoskinkan över kalkonbröstet så att skinkskivorna överlappar varandra. Bind med kökssnöre så att skinkskivorna sitter fast.
- Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp resten av oljan i en teflonstekpanna och bryn prosciuottosidan av kalkonbröstet cirka fem minuter tills gyllene. Lägg över kalkonbröstet i en ugnsfast form och stek i ugnen cirka 40 minuter tills det är genomstekt. Ta ut kalkonen ur ugnen, täck över med aluminiumfolie och låt vila 20 minuter.
- Värm under tiden upp tranbär, socker, apelsinjuice, portvin och maizena i en liten kastrull. Koka upp under omrörning och låt sjuda cirka 15 minuter tills såsen tjocknar. Skiva kalkonbröstet och servera med såsen.
- Du kan även servera kalkonen kall på buffén.
Publicerat den
2 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar