En knaprig smuldeg som strös på toppen av muffinssmeten är hemligheten bakom dessa fantastiskt goda bakverk.
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader. Smörj en fettsnål muffinsplåt lätt med olja eller smörj pappersformar som du ställer i facken.
- Gör smuldegen: Blanda havregryn, farinsocker, mjöl och kanel i en skål. Rör ner vattnet och arbeta samman till en grynig massa.
- Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en annan, större skål. Rör ner äppeljuice, olja, ägg och äggvita. Vänd ner äpplen och nöthack samt drygt 2 dl av smuldegen.
- Häll upp degen i de 12 formarna och fyll varje form till ca 2/3. Strö över resten av smuldegen och grädda tills ytan är fast och gyllenbrun, 20-25 minuter. Ställ plåten på ett galler och låt svalna i ca 5 minuter innan muffinsen serveras.
Publicerat den
13 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar