Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mellanmålsmuffins

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En knaprig smuldeg som strös på toppen av muffinssmeten är hemligheten bakom dessa fantastiskt goda bakverk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader. Smörj en fettsnål muffinsplåt lätt med olja eller smörj pappersformar som du ställer i facken.
  2. Gör smuldegen: Blanda havregryn, farinsocker, mjöl och kanel i en skål. Rör ner vattnet och arbeta samman till en grynig massa.
  3. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en annan, större skål. Rör ner äppeljuice, olja, ägg och äggvita. Vänd ner äpplen och nöthack samt drygt 2 dl av smuldegen.
  4. Häll upp degen i de 12 formarna och fyll varje form till ca 2/3. Strö över resten av smuldegen och grädda tills ytan är fast och gyllenbrun, 20-25 minuter. Ställ plåten på ett galler och låt svalna i ca 5 minuter innan muffinsen serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.