Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Melonsorbet med mynta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Melonsorbeten passar också bra att servera i en halv liten melon eller på en melonklyfta tillsammans med hallon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka vatten och socker till sockerlag i en kastrull ca 5 minuter. Låt kallna.
  2. Dela, kärna ur och skala melonen. Kör fruktköttet i mixer eller matberedare till ett mos. Blanda melonmos och ½ dl av sockerlagen med glykos och mynta. Kör smeten i glassmaskin till en mjukrörd glass.
  3. Ta upp den och förvara den i frysen minst 2 timmar. Servera med färska hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.