Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Midsommarens laxkupol

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En självklarhet på bordet hos oss till midsommar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa laxen från skinn och ben. Mixa laxköttet i en matberedare med crème fraichen. Skölj och skär bort det gröna på salladslöken, som sparas till garnering. Finhacka det vita på löken.
  2. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i 5 minuter. Blanda samman gräddfil och majonnäs. Rör i den mixade laxen och löken och smaka av med pressad citron, salt och peppar.
  3. Ta upp och smält gelatinbladen i en kastrull eller i en skål i mikron på full effekt (max 800 W) ca 10 sekunder. Häll gelatinet i en fin stråle i lax- blandningen under omrörning. Häll smeten i en med plastfolie klädd rund skål, ca 1½ liter. Ställ kallt att stelna minst 3 timmar.
  4. Stjälp upp laxmoussen på ett fat och dra bort plasten. Garnera med svart kaviar och salladslök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.