- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
En självklarhet på bordet hos oss till midsommar!
Instruktioner
- Rensa laxen från skinn och ben. Mixa laxköttet i en matberedare med crème fraichen. Skölj och skär bort det gröna på salladslöken, som sparas till garnering. Finhacka det vita på löken.
- Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i 5 minuter. Blanda samman gräddfil och majonnäs. Rör i den mixade laxen och löken och smaka av med pressad citron, salt och peppar.
- Ta upp och smält gelatinbladen i en kastrull eller i en skål i mikron på full effekt (max 800 W) ca 10 sekunder. Häll gelatinet i en fin stråle i lax-
blandningen under omrörning. Häll smeten i en med plastfolie klädd rund skål, ca 1½ liter. Ställ kallt att stelna minst 3 timmar.
- Stjälp upp laxmoussen på ett fat och dra bort plasten. Garnera med svart kaviar och salladslök.
Publicerat den
17 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar