Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Min egen läckerkaka

 
Skriv ut

En kaka som man bara vill ha mer av.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tårtbotten: Värm ugnen till 175 grader. Mal mandeln. Vispa äggvitorna till hårt skum, blanda ner sockret i ett par omgångar, och vispa tills smeten blir blank och styv. Blanda därpå ner mandel och ströbröd.
  2. Lägg bakplåtspapper i botten av en ca 25 cm form med avtagbar botten och häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt kallna. Glöm inte bakplåtspapperet när du tar loss kakan.
  3. Tryffel: Rör smör och florsocker smidigt. Rör i äggulorna, en i taget till en jämn smet. Blanda i kakao, kaffepulver och sist vaniljsockret. Rör tryffeln slät. Bred tryffeln över kakbotten. Ställ kallt tills det stelnat. Smält blockchoklad, pensla eller bred chokladen över tryffeln. Ställ kallt så att chokladen stelnar.
  4. Det blir lagom med 2/3 av tryffelsmeten, annars blir det väl mäktigt. Jag brukar lägga lite kokosfett i blockchokladen när jag smälter den.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.