En kaka som man bara vill ha mer av.
Instruktioner
- Tårtbotten:
Värm ugnen till 175 grader. Mal mandeln. Vispa äggvitorna till hårt skum, blanda ner sockret i ett par omgångar, och vispa tills smeten blir blank och styv. Blanda därpå ner mandel och ströbröd.
- Lägg bakplåtspapper i botten av en ca 25 cm form med avtagbar botten och häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt kallna. Glöm inte bakplåtspapperet när du tar loss kakan.
- Tryffel:
Rör smör och florsocker smidigt. Rör i äggulorna, en i taget till en jämn smet. Blanda i kakao, kaffepulver och sist vaniljsockret. Rör tryffeln slät. Bred tryffeln över kakbotten. Ställ kallt tills det stelnat. Smält blockchoklad, pensla eller bred chokladen över tryffeln. Ställ kallt så att chokladen stelnar.
- Det blir lagom med 2/3 av tryffelsmeten, annars blir det väl mäktigt. Jag brukar lägga lite kokosfett i blockchokladen när jag smälter den.
Publicerat den
23 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar