- Serverar: 4-5 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Goda, med fyllning av morot och persilja.
Instruktioner
- Låt ströbrödet svälla i mjölken. Under tiden ansas och rårives moroten, persijan hackas.
- Arbeta ihop färsen med kryddor och blanda ner brödröran och ägget.
- Bred ut färsen på en vattensköljd skärbräda till en centimetertjock kaka. Dela upp den i rutor, cirka 8 cm stora.
- Lägg 1 tsk margarin på mitten av varje ruta, samt en del av vardera morot och persilja. Forma till järpar och bryn dem runt om.
- Späd med 2-3 dl vatten och låt puttra några minuter. Red av med vetemjöl till en sås, smaka av med salt och peppar och lite soya för färgens skull.
- Kokt potatis och färsk inlagd gurka är gott till.
Publicerat den
20 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar