Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mina kalvjärpar

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Goda, med fyllning av morot och persilja.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt ströbrödet svälla i mjölken. Under tiden ansas och rårives moroten, persijan hackas.
  2. Arbeta ihop färsen med kryddor och blanda ner brödröran och ägget.
  3. Bred ut färsen på en vattensköljd skärbräda till en centimetertjock kaka. Dela upp den i rutor, cirka 8 cm stora.
  4. Lägg 1 tsk margarin på mitten av varje ruta, samt en del av vardera morot och persilja. Forma till järpar och bryn dem runt om.
  5. Späd med 2-3 dl vatten och låt puttra några minuter. Red av med vetemjöl till en sås, smaka av med salt och peppar och lite soya för färgens skull.
  6. Kokt potatis och färsk inlagd gurka är gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.