- Serverar: 30 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Mindre biskvier så att man kan äta desto fler!
Instruktioner
- 1. Värm ugnen till 200 grader.
- 2. Vispa äggvitorna till ett lätt skum. Riv ner mandelmassan i skummet och vispa till en smet. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper i klickar stora som femkronor. Grädda i 8–10 minuter.
- 3. Ta ut plåten ur ugnen. Dra bort bakplåtspapperet med biskvierna på och skölj plåten i kallt vatten. Dra sedan över bakplåtspapperet på den blöta plåten igen, så går det lättare att ta loss biskvierna. Lägg över dem på ett galler för att kallna.
- 4. Vispa ihop smör, florsocker, äggula, lemon curd och hallonpuré till en kräm. Bred krämen på undersidan av biskvierna så att den bildar en topp. Ställ biskvierna i frysen.
- 5. Finhacka den vita chokladen och smält den i en skål över vattenbad. Ta ut biskvierna när de är helt frysta och doppa sidan med smörkräm i den smälta chokladen.
- 6. Låt stelna och förvara biskvierna kallt.
Publicerat den
9 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar