Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Minibiskvier

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

En biskvi till kaffet är en perfekt avslutning på en god middag. Dessa godbitar är extra små och delikata.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med bottnarna: Sätt ugnen på 175 grader. Skålla, skala och mal sötmandeln. Blanda mandeln med sockret.
  2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i mandelblandningen.
  3. Klicka ut mandelsmeten till ca 30 små, runda bottnar på en bakpappersklädd plåt.
  4. Grädda bottnarna mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt dem kallna på galler.
  5. Gör krämen: Rör smör och florsocker, äggula, vaniljsocker och kakao till en jämn kräm.
  6. Bred chokladsmörkrämen lite toppigt på undersidan av bottnarna. Låt kakorna stå kallt en stund. Ställ gärna in dem i frysen.
  7. Smält blockchokladen i vattenbad eller i mikron. Doppa kakorna hastigt i chokladen så att krämen täcks helt. Låt biskvierna stå kallt tills de ska serveras.
  8. Variera med kaffesmak: Om du byter ut kakaon i smörkrämen mot samma mängd pulverkaffe får biskvierna en fin kaffesmak.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.