En biskvi till kaffet är en perfekt avslutning på en god middag. Dessa godbitar är extra små och delikata.
Instruktioner
- Börja med bottnarna: Sätt ugnen på 175 grader. Skålla, skala och mal sötmandeln. Blanda mandeln med sockret.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i mandelblandningen.
- Klicka ut mandelsmeten till ca 30 små, runda bottnar på en bakpappersklädd plåt.
- Grädda bottnarna mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt dem kallna på galler.
- Gör krämen: Rör smör och florsocker, äggula, vaniljsocker och kakao till en jämn kräm.
- Bred chokladsmörkrämen lite toppigt på undersidan av bottnarna. Låt kakorna stå kallt en stund. Ställ gärna in dem i frysen.
- Smält blockchokladen i vattenbad eller i mikron. Doppa kakorna hastigt i chokladen så att krämen täcks helt. Låt biskvierna stå kallt tills de ska serveras.
- Variera med kaffesmak: Om du byter ut kakaon i smörkrämen mot samma mängd pulverkaffe får biskvierna en fin kaffesmak.
Publicerat den
20 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar