Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Minipajer med grönkål

 
  • Serverar: 12-16 portioner
Skriv ut

Populära pajer med grönkålsstuvning, Västerbottenost och nötter. Glutenfria.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Knåda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut i aluminiumformar. Nagga pajskalen med en gaffel och låt dem vila i kylen i 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader och förgrädda pajskalen i 10 minuter mitt i ugnen.
  3. Stuvningen: Koka grönkålen i vatten tillsammans med buljongtärningen ca 15 minuter. Fräs sedan den avrunna grönkålen i grädde. Tillsätt ljus sirap efter smak, krydda med salt och peppar och låt puttra i 10 minuter.
  4. Fördela stuvningen i pajformarna men kom ihåg att lämna ca 1 cm upptill för äggstanningen.
  5. Vispa ihop kesella, ägg och mjölk. Häll 2-3 msk över varje minipaj. Toppa med riven Västerbottensost. Grädda mitt i ugnen i 25 minuter. Strö hackade nötter över. Ringla över lite honung när pajerna serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.