Populära pajer med grönkålsstuvning, Västerbottenost och nötter.
Glutenfria.
Instruktioner
- Knåda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut i aluminiumformar. Nagga pajskalen med en gaffel och låt dem vila i kylen i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader och förgrädda pajskalen i 10 minuter mitt i ugnen.
- Stuvningen:
Koka grönkålen i vatten tillsammans med buljongtärningen ca 15 minuter. Fräs sedan den avrunna grönkålen i grädde. Tillsätt ljus sirap efter smak, krydda med salt och peppar och låt puttra i 10 minuter.
- Fördela stuvningen i pajformarna men kom ihåg att lämna ca 1 cm upptill för äggstanningen.
- Vispa ihop kesella, ägg och mjölk. Häll 2-3 msk över varje minipaj. Toppa med riven Västerbottensost. Grädda mitt i ugnen i 25 minuter. Strö hackade nötter över. Ringla över lite honung när pajerna serveras.
Publicerat den
26 november 2016
Liknande recept
Skriv kommentar