Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Minipajer med körsbärssmak

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Underbart goda pajer med friska körsbär, krämig nötfyllning och intensiv citronsmak. De smakrika pajerna passar alldeles utmärkt även som dessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta ihop mjöl, salt, smör, äggula och vatten till en deg, för hand eller i en matberedare med kniven isatt.
  2. Stjälp upp degen på ett lätt mjölat bakbord och forma den till en boll. Platta till degbollen och låt den vila invirad i plastfolie i kylen ca 15 minuter.
  3. Mal mandeln i en mandelkvarn. Vispa samman smör, socker och citronskal lätt och luftigt.
  4. Lägg kesellan i en annan bunke och blanda sedan försiktigt ner smörblandningen. Vispar du för kraftigt kan smeten skära sig. Rör ner ägg och citronsaft. Vänd till sist ner den malda mandeln.
  5. Smörj åtta små pajformar med löstagbar botten, 8-10 cm i diameter.
  6. Mjöla bakbordet lite lätt och kavla ut degen. Dela degen i åtta bitar och klä formarna med den. Ställ formarna kallt 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.
  7. Fördela körsbärssylten i formarna och fyll sedan på med mandelkrämen.
  8. Grädda pajerna 25 minuter tills de är gyllene. Låt pajerna svalna.
  9. Vispa grädden och rör sedan ner ca hälften av sylten. Dekorera pajerna med en klick grädde toppat med resterande sylt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.