Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Misomarinerad lax med wasabisås

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Miso- och wasabipasta sätter japansk touch på marinaden som ger laxen mycket smak efter bara 2 timmar i kylskåpet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Stöt dem i en mortel. Blanda sesamfröna med miso, wasabi och äggulor. Vispa i soja, olja och ingefära. Lägg laxen i dubbla plastpåsar. Häll över marinaden och marinera i kylen ca 2 timmar.
  2. Vispa créme fraichen med elvisp tillsammans med wasabi, salt och socker. Vänd i den klippta krassen.
  3. Ta upp laxen ur marinaden och grilla, högt över kolbädden ca 2 minuter på varje sida. Pensla laxen med marinad några gånger under grillningen.
  4. Servera laxen med wasabisås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.