Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk bigarråkaka

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Jag hittar dessa goda recept i mammas tidningar från i somras. Men som jag sagt tidigare, man kan aldrig få för många recept och att längta till nästa sommar hjälper en igenom höst och vinter. Det här kommer från Allers nr 29/10.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla en rund bakform, ca 24 cm i diameter.
  2. Smält matfettet i en kastrull. Ställ åt sidan att svalna. Rör ned socker och ägg i det ljumma matfettet och rör smeten slät. Sikta ned vaniljsocker, vetemjöl och bakpulver och rör åter smeten slät.
  3. Bred ut smeten jämnt i formen, strö över choklad och bär och grädda kakan i nedre delen av ugnen 40-45 minuter. Låt kakan kallna i formen innan den lossas.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.