Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk kaffenougat

 
  • Serverar: 75 portioner
Skriv ut

Gott detta också att bjuda på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°C. Lägg nötkärnorna på en plåt och rosta dem i ugnen ca 5 minuter. Lägg dem sedan i en handduk och gnid av de tunna, bruna skalen.
  2. Kör nötterna tillsammans med florsockret i en matbredare eller mixer i 10-15 minuter tills massan är mjuk och oljig.
  3. Tillsätt kaffe (el. kanel, kardemumma) som stötts i mortel. Blanda massan lite till.
  4. Smält chokladen över vattenbad. Häll ner den över nogatmassan och blanda väl. Lägg upp nougaten i små knäckformar och ställ i kylen. Klart efter ca 15 minuter.
  5. Tips: Det går bra att minska på sockret och använda mörk choklad istället. Nougat ska köras länge i matbredare eller mixer. Först blir massan smulig, sedan hård och efter ca 10 minuter mjuk och oljig. Då är den färdig att blandas med smält choklad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.