Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk pepparkaka med knäcktäcke

 
Skriv ut

En god blandning av sött, kryddigt, mjukt och knaprigt. Kakan är dessutom laktosfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och låt det svalna. Blanda alla torra ingredienser. Vispa upp ägget. Blanda ner ägg, mjölk och grädde i de torra ingredienserna. Rör ner smöret.
  3. Häll smeten i en väl smord och bröad avlång form ca 1½ liter. Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt kakan svalna.
  4. Rosta mandel, hasselnötter och pumpakärnor i en torr stekpanna. Smält smöret i en kastrull. Blanda mjölk och mjöl och rör ner i smöret. Blanda ner socker och sirap. Sjud blandningen under omrörning tills den tjocknat. Rör ner nötterna.
  5. Klicka knäcksmeten över kakan som ett täcke. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt kakan svalna innan den tas ut ur formen och skärs i bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.