En god blandning av sött, kryddigt, mjukt och knaprigt.
Kakan är dessutom laktosfri.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och låt det svalna. Blanda alla torra ingredienser. Vispa upp ägget. Blanda ner ägg, mjölk och grädde i de torra ingredienserna. Rör ner smöret.
- Häll smeten i en väl smord och bröad avlång form ca 1½ liter. Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 minuter.
Låt kakan svalna.
- Rosta mandel, hasselnötter och pumpakärnor i en torr stekpanna. Smält smöret i en kastrull. Blanda mjölk och mjöl och rör ner i smöret. Blanda ner socker och sirap. Sjud blandningen under omrörning tills den tjocknat. Rör ner nötterna.
- Klicka knäcksmeten över kakan som ett täcke.
Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt kakan svalna innan den tas ut ur formen och skärs i bitar.
Publicerat den
29 november 2013
Liknande recept
Skriv kommentar