Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk pepparkaka med tranbär

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Gör en glasyr med några droppar karamellfärg i, så blir kakan lite festligare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kakan: Sätt ugnen på 175°.
  2. Smöra och bröa en 1½ liter form.
  3. Rör smör och socker pösigt. Vispa ner äggen, ett i taget. Tillsätt gräddfilen.
  4. Blanda kryddorna med bikarbonat och vetemjöl. Tillsätt mjölblandningen och rör till en jämn smet. Rör ner sylten.
  5. Häll smeten i formen och grädda på nedersta falsen i 40-45 minuter.
  6. Glasyren: Blanda florsocker med gräddfil och färga med karamellfärg. Lägg på glasyren när kakan svalnat helt och bred ut den i ett jämnt lager. Dekorera med bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.