Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Moccaknäck med kaffekross

 
  • Serverar: 60 portioner
Skriv ut

Krossade kaffebönor ger knäcken lite extra smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ut knäckformar på en plåt. Koka grädde, socker, sirap och kakao i en tjockbottnad rostfri kastrull till 120-121 grader. Gör ett kulprov, smeten ska vara mjuk men fast. Rör med en träslev emellanåt.
  2. Tillsätt hackad mandel och smör. Fyll upp i knäckformarna och strö lite kaffekross på varje, inte för mycket, då blir det för dominant i smaken. Låt knäcken svalna helt.
  3. Förvara svalt i en lufttät burk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.