Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Moccapannacotta med squashkompott och pinjekaka

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En spännande smakkrock av kaffe och squash

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pannacotta: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädden och blanda i honungen. Ta upp gelatinbladen och lägg dem att smälta i grädden. krossa kaffet om det är grovkornigt. Tillsätt det och blanda om tills gelatinet och kaffet är helt löst. Skölj 4 formar som rymmer ca 1 dl i kallt vatten och fördela grädden i dem. Ställ kallt minst 2 timmar.
  2. Kompott: Squashen ska inte skalas om skalet är fräscht och tunt. Tag ut kulor med kuljärn eller skär squashen i kuber eller skivor som delas i bitar. Koka upp socker och vatten med ingefäran. Lägg i squashen och sjud den tills fruktköttet blir glansigt, ca 12 minuter.
  3. Tag kastrullen från värmen och låt svalna lite innan rommen och lite limerasp blandas i. Kompotten får kallna helt under lock. Ställ den sedan kallt att mogna i smak ett par timmar före serveringen.
  4. Pinjekaka: Smält sockret i en liten panna. Blanda i pinjenötterna och rör om tills nötterna börjar få färg. Häll upp dem i fyra högar och låt kallna.
  5. När pannacottan stelnat och skall serveras doppas formarna hastigt i varmt vatten och kanterna lossas med en tunn vass kniv. Stjälp upp dem på assietter. Fördela kompotten runt om och lägg på pinjenötskakorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.