Ny variant på mockarutor. På bilden ser rutorna riktigt smarriga ut!
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en stor långpanna, 30 x 40 cm. Vispa ägg och socker vitt och poröst.
- Värm mjölken och den med Nescafé och solrosolja. Blanda mjöl, bakpulver och kakao i en skål och sikta ner i äggsmeten. Rör ner mjölkblandningen i smeten.
- Häll smeten i långpannan och släta till ytan. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 min. Låt kakan svalna helt i långpannan under bakduk.
- Gör under tiden glasyren: Smält smöret. Ta kastrullen från plattan. Hacka chokladen och rör ned i smöret. Rör om tills chokladen smält. Tillsätt vispgrädde, kaffe, vaniljsocker och sikta ner florsocker. Låt svalna och bli trögflytande. Bred glasyren över kakan och strö över rikligt med chokladströssel. Låt glasyren stelna. Skär kakan i 30-36 (antal beroende på hur stora rutor du skär) rutor.
- Ät och njut!
Publicerat den
13 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar