Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mörkt potatisbröd

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Goda bröd att dela på hälften och fylla med ditt favoritpålägg eller röra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jäst och vatten i en bunke eller köksmaskin. Tillsätt salt, filmjölk, sirap, riven potatis, rågmjöl och 4 dl av vetemjölet.
  2. Arbeta degen 7-10 minuter för hand eller 5 minuter i maskin. Degen ska vara ganska lös, då blir bröden inte så kompakta. Jäs under bakduk i minst 2 timmar, gärna längre.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Häll resten av mjölet på ett bakbord, ta upp degen och dela den i 12 bitar. Mjöla händerna. Vänd en degbit i lite mjöl och bolla degen mellan händerna samtidigt som du plattar till den.
  5. Försök att inte trycka in så mycket mjöl i bröden, de får gärna vara mjöliga utanpå. Gör varje bröd ca 10 cm stort och lägg på bakplåtspapper.
  6. Sätt in en tom plåt i ugnen. Låt bröden jäsa minst 30 minuter. Ta ut plåten och flytta bakplåtspapperet med bröden till den heta plåten. Sätt in plåten mitt i ugnen och ställ en långpanna med vatten längst ner i ugnen.
  7. Grädda bröden i ca 15 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.