Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Monikas goda stekta löksill

 
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En av favoriterna- och ett måste på julbordet. Denna löksill är den bästa jag någonsin smakat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop skorpmjöl, vetemjöl, salt och vitpeppar med en gaffel på ett stort fat.
  2. Klipp bort ryggfenorna på sillarna och skölj sillarna väl.
  3. Lägg filéerna dubbla med lite salt, peppar och hackad persilja emellan. Vänd dem i mjölblandningen, så de får mjöl på bägge sidorna.
  4. Smält smör i en stekpanna och stek sillarna på båda sidorna tills de är gyllenbruna och genomstekta. Lägg dem på ett smörpapper så fettet kan rinna av. Låt dem svalna.
  5. Gör en lag: Slå vatten, ättika, socker i en stor plastskål eller spann med lock, och rör om tills sockret är riktigt smält. Skiva löken tunt, dela på lökringarna och lägg ner en del av lökringarna i lagen och rör om väl.
  6. Smaka av och ta mer ättika och socker om du känner för det, är det för starkt så späd med lite vatten. Lagen skall vara söt/stark.
  7. Skär sillarna på tvären i halvor. Lägg ner sillarna i lagen genom att varva sillarna med de resterande lökringarna. Se till att lagen täcker ordentligt. Tryck ner sillen med en liten tallrik om det skulle behövas. Sätt på locket och sätt in i kylskåp. Låt sillen stå och dra i 3 dagar innan serveringen, för då blir den godast.
  8. Denna sats räcker till 5-6 personer om man har den som bufférätt. Är Ni fler, gör dubbel sats. Smaklig spis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.