Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morot- och pumpabakelser

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

En helt underbar kombination av smakrik och saftig botten, limefrosting och kanderade pekannötter. Dessa bakelser har precis allt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Vispa ägg och råsocker vitt och fluffigt. Tillsätt muscovadosockret och rör om. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner dem i äggsmeten. Tillsätt oljan i omgångar under omrörning.
  3. Skala och riv både morötter och pumpa grovt. Blanda det med mandelmjölet och vänd ner allt i smeten. Häll smeten i en långpanna, ca 20x30 cm. Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 30 minuter.
  4. Frosting: Vispa färskost och siktat florsocker fluffigt. Vänd ner rivet limeskal och -saft och rör ihop.
  5. Kanderade pekannötter: Smält sockret i en stekpanna tills det blir gyllenbrunt. Klicka i smöret, tillsätt de rostade nötterna och häll ut det på ett bakplåtspapper. Strö över saltet och låt allt stelna. Hacka sedan nötblandningen.
  6. Montering: Dela kakan på hälften, så att du får en botten och ett lock. Lägg på frosting på det undre lagret och lägg på locket, skär sedan bottnarna i lagom stora bitar. Avsluta med frosting, som gärna spritsas, och toppa med nöthacket.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.