En helt underbar kombination av smakrik och saftig botten, limefrosting och kanderade pekannötter. Dessa bakelser har precis allt!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Vispa ägg och råsocker vitt och fluffigt. Tillsätt muscovadosockret och rör om. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner dem i äggsmeten. Tillsätt oljan i omgångar under omrörning.
- Skala och riv både morötter och pumpa grovt. Blanda det med mandelmjölet och vänd ner allt i smeten. Häll smeten i en långpanna, ca 20x30 cm. Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 30 minuter.
- Frosting:
Vispa färskost och siktat florsocker fluffigt. Vänd ner rivet limeskal och -saft och rör ihop.
- Kanderade pekannötter:
Smält sockret i en stekpanna tills det blir gyllenbrunt. Klicka i smöret, tillsätt de rostade nötterna och häll ut det på ett bakplåtspapper. Strö över saltet och låt allt stelna. Hacka sedan nötblandningen.
- Montering:
Dela kakan på hälften, så att du får en botten och ett lock. Lägg på frosting på det undre lagret och lägg på locket, skär sedan bottnarna i lagom stora bitar. Avsluta med frosting, som gärna spritsas, och toppa med nöthacket.
Publicerat den
17 januari 2016
Liknande recept
Skriv kommentar