Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotsbiffar med jordnötter

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

De här små och goda morotsbiffarna har linser och jordnötter i för smak och tuggmotstånd, samt rester av ris som binder ihop och ger krämighet vilket gör att dessa biffar har det mesta. Enklare och godare kan det inte bli! Receptet blir bäst med lite kladdigare ris, typ basmati eller jasmin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att slå kokande vatten över linserna och låt dem stå i 30 minuter. Riv moroten. Lägg jordnötterna i en matberedare och hacka dem grovt. låt jordnötterna ligga kvar i matberedaren.
  2. Häll av linserna och tillsätt dem i matberedaren tillsammans med riven morot och ris, och kör tills allt är jämnt hackat. Tillsätt slutligen jordnötssmöret, lite i taget och kör tills du får en fast smet. Smaka av med salt, men salta inte för mycket om jordnötterna redan är saltade.
  3. Forma små puckar och stek i het olja tills de är gyllenbruna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.