Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotssoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Ibland vill man ju bara ha en varm och god soppa till lunch eller middag, då kanske den här passar bra

Ingredienser

Instruktioner

Börja med garneringen: Sätt ugnen på 225 grader varmluft eller 250 grader vanlig ugn. Skala och strimla moroten och palsternackan. Bred på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och salta. Rosta i ugnen 5-10 min tills rotfrukterna har fått fin färg. Skala morötterna till soppan och dela dem i bitar. Lägg dem i en gryta och slå på vattnet, det ska precis eller knappt täcka morötterna. Tillsätt buljongtärningen och chilipulver, koka upp och låt koka tills morötterna är mjuka, 10-20 min. Mixa soppan slät. Klicka i crème fraiche och mixa lite till. Smaka av med några droppar citron, salt och peppar. Garnera soppan med en klick crème fraiche, persilja och det rostade rotsaksrivet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.