Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Moster Annas nötkaka

 
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

En enkel och god kaka utan ägg. Ett lite matigare tebröd som med fördel kan skäras i tunna skivor och serveras med smör. Ibland serveras den tunt skuren som en efterrättskaka på julbordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda grovt hackade nötter, socker och mjöl med bakpulver i en bunke. Rör ner mjölken. Smeten blir väldigt tunn.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form ca 1½ liter. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 40 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.