Härligt "crunchy" mozartkulor med Grand Marnier, apelsincest och krossade cornflakes.
Instruktioner
- Dela dubbenougaten i 24 bitar, sära på bitarna och lägg på en tallrik i kyl/frys.
- Knåda ihop mandelmassa, Grand Marnier, apelsincest och pessad apelsin till en ganska kletig massa. Tillsätt de krossade cornflakesen.
Låt vila i kyl ca 10 min.
- Tag lite "massa" i handen och nyp i en bit nougat, rulla till små fina kulor.
- Ställ i kyl eller låt "torka" en 10 min i rumstemperatur.
- Smält chokladen i vattenbad och doppa ner kulorna en efter en med en sked och lägg upp på bakplåtspapper. Ställ in i kyl/frys.
- Tag ut kulorna ur kyl/frys och ringla smält vit choklad över, (använd gärna en liten strut gjord av bakplåtspapper för att få det snyggt/lyxigt).
Publicerat den
14 december 2010
Liknande recept
Skriv kommentar