Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mozartkulor de luxe

 
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Härligt "crunchy" mozartkulor med Grand Marnier, apelsincest och krossade cornflakes.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela dubbenougaten i 24 bitar, sära på bitarna och lägg på en tallrik i kyl/frys.
  2. Knåda ihop mandelmassa, Grand Marnier, apelsincest och pessad apelsin till en ganska kletig massa. Tillsätt de krossade cornflakesen. Låt vila i kyl ca 10 min.
  3. Tag lite "massa" i handen och nyp i en bit nougat, rulla till små fina kulor.
  4. Ställ i kyl eller låt "torka" en 10 min i rumstemperatur.
  5. Smält chokladen i vattenbad och doppa ner kulorna en efter en med en sked och lägg upp på bakplåtspapper. Ställ in i kyl/frys.
  6. Tag ut kulorna ur kyl/frys och ringla smält vit choklad över, (använd gärna en liten strut gjord av bakplåtspapper för att få det snyggt/lyxigt).

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.