Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mozzarellagratinerad fläskfilé med ljummen potatissallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god filé med en ljummen potatissallad passar alla tillfällen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  2. Putsa och skär fläskfilén i skivor och bryn dem i en stekpanna med olja och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
  3. Lägg skivorna i en ugnssäker form Dela tomaterna och skiva mozzarellan. Skala och finhacka vitlöken och strimla basilikan. Fördela tomaterna, vitlök, basilika och mozzarella över fläskfilén. Stek mitt i ugnen ca 15-20 minuter.
  4. Låt potatisen svalna en aning och skär den i kvartar. Strimla sockerärtor, tomater och basilika. Blanda potatis med ruccola, basilika, tomater, sockerärter och olivolja. Smaksätt med balsamvinäger, salt och peppar. Servera potatissalladen till den gratinerade filén.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.