- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Gott och snabblagat, viktiga egenskaper då man kommer hem från en lång dag på jobbet och ska laga mat. Gratängen går också att förbereda och förvara i kylskåpet fram till gratineringen. Sänk då värmen till 225 grader och beräkna ca 20 minuter tillagningstid så att gratängen hinner bli genomvarm.
Instruktioner
- Koka pastan i rikligt med vatten enligt anvisningarna på paketet. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olja några minuter och tillsätt sedan köttfärsen. Låt den steka med tills den fått fin färg och blivit smulig. Krydda med salt och peppar och rör i tomatpurén. Späd med vattnet och låt puttra utan lock i 10 minuter.
- Skölj och tärna tomaterna. Blanda ner tomater och basilika i köttfärsröran. Låt pastan rinna av. Varva pasta och köttfärsröra i en lätt smord ugnssäker form. Skär osten i tunna skivor. Täck gratängen med ost. Gratinera mitt i ugnen i 250 grader ca 10-15 minuter tills osten smält och börjar få färg.
Publicerat den
16 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar