Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mozzarellagratinerad pasta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Gott och snabblagat, viktiga egenskaper då man kommer hem från en lång dag på jobbet och ska laga mat. Gratängen går också att förbereda och förvara i kylskåpet fram till gratineringen. Sänk då värmen till 225 grader och beräkna ca 20 minuter tillagningstid så att gratängen hinner bli genomvarm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka pastan i rikligt med vatten enligt anvisningarna på paketet. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olja några minuter och tillsätt sedan köttfärsen. Låt den steka med tills den fått fin färg och blivit smulig. Krydda med salt och peppar och rör i tomatpurén. Späd med vattnet och låt puttra utan lock i 10 minuter.
  2. Skölj och tärna tomaterna. Blanda ner tomater och basilika i köttfärsröran. Låt pastan rinna av. Varva pasta och köttfärsröra i en lätt smord ugnssäker form. Skär osten i tunna skivor. Täck gratängen med ost. Gratinera mitt i ugnen i 250 grader ca 10-15 minuter tills osten smält och börjar få färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.