- Serverar: 5-8 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Det här är en av favoriträtterna här hemma. Ett hemmasnickrat recept som är alldeles underbart gott!
Instruktioner
- Koka ihop matlagningsgrädde, grädde, sweetichili-sås, senap och Philadelphia tillsammans med kryddorna. När såsen blivit varm och puttrat ihop - häll i grönsakerna. Koka upp pasta vatten och skär laxbitarna i bitar, valfri storlek.
När det är ca. 5-6 minuter kvar tills pastan kokat färdigt lägger du i laxbitarna i såsen och rör om.
- Smaka av emellanåt och häll i mer av någon ingrediens om det behövs.
- TIPS: Jag brukar tillaga såsen i en stekpanna med höga kanter, tycker det kokar ihop bäst på det sättet.
- LCHF: Byt ut pastan mot grönsallad eller valfritt tillbehör.
- Smaklig måltid!
Publicerat den
31 mars 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Glömde att skriva att grönsakerna ska skäras i "tärningar", eller bitar, såklart. Svampen brukar jag skära väldigt smått (sambon är känslig mot svamp :P) men det kan man göra hur man vill, hade jag kunnat skulle jag endast skära dem på längden/bredden, eller hur man ska säga..
Varför 2 olika gräddsorter?
Mängd saknas på pasta och lax...
badabim: Mängd pasta och lax är valfritt, eftersom att det är en smaksak hur mycket man vill ha, men jag brukar köra med de där frysta laxblocken som finns på t.ex. ICA och Coop där de är uppdelade i 4 avlånga bitar, vet inte exakt vikten på dem, och vad gäller pasta så mäter jag aldrig upp. Jag tycker det är godare att "experimentera" tills man hittar sin egen mängd och vad man gillar bäst själv. :)
Nu gjorde jag denna rätt och för mig är den ett halvt recept. Hur mycket använder du av allt för att få den "mumsig"? Visst är det en smaksak vad man tycker om, men det finns ju ingenting att minska på eller lägga till. Eftersom du kan ange mängd grädde, kan du väl ange mängd kryddor, salt, peppar också? Gjorde enligt sk recept och den smakade INGENTING.