En otroligt god variant på crème brûlée som smakar karamell av muscovadorörsockret. De kanderade nötterna ovanpå är pricken över i.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 125 grader.
- Koka upp grädde, mjölk, muscovadorörsocker och vaniljsocker i en kastrull, ta av från spisen och blanda i äggulorna en i taget under vispning. Vispa ordentligt tills det tjocknar något.
- Ställ 4 formar i en långpanna och fördela vaniljsåsen i formarna. Ställ in långpannan mitt i ugnen och häll varmt vatten runt formarna och grädda i ca 30 minuter tills puddingen stannat. Ta ut och ställ svalt.
- Höj ugnsvärmen till 175 grader.
- Kanderade nötter:
Blanda sirap, socker och salt i en kastrull. Rör i nötterna när sockret har smält helt. Häll blandningen på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem i ca 15 minuter. Rör om i nötterna under halva tiden. Ta ut, låt svalna och bryt i bitar.
- Garnera puddingen med kanderade nötter, färska bär och mynta eller citronmeliss.
Publicerat den
4 februari 2016
Liknande recept
Skriv kommentar