Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Muscovadopudding med kanderade nötter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En otroligt god variant på crème brûlée som smakar karamell av muscovadorörsockret. De kanderade nötterna ovanpå är pricken över i.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Koka upp grädde, mjölk, muscovadorörsocker och vaniljsocker i en kastrull, ta av från spisen och blanda i äggulorna en i taget under vispning. Vispa ordentligt tills det tjocknar något.
  3. Ställ 4 formar i en långpanna och fördela vaniljsåsen i formarna. Ställ in långpannan mitt i ugnen och häll varmt vatten runt formarna och grädda i ca 30 minuter tills puddingen stannat. Ta ut och ställ svalt.
  4. Höj ugnsvärmen till 175 grader.
  5. Kanderade nötter: Blanda sirap, socker och salt i en kastrull. Rör i nötterna när sockret har smält helt. Häll blandningen på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem i ca 15 minuter. Rör om i nötterna under halva tiden. Ta ut, låt svalna och bryt i bitar.
  6. Garnera puddingen med kanderade nötter, färska bär och mynta eller citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.