Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mustig rotfrukt och korvgryta

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En värmande och mättande gryta. Kan med fördel göras dagen innan den ska ätas. Smakar bara bättre då när alla smaker får mogna. Går också att göra helt vegetarisk genom att ta bort korven. Lika god ändå.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär palsernacka, rotselleri, kålrot och morot i tärningar. Hacka vitlöken i mindre bitar.
  2. Smält margarinet och lägg i rotfrukter och vitlök. Fräs det lite i ca 5 minuter.
  3. Tillsätt 5-6 dl köttbuljong och låt det hela småputtra under lock i ca 20-30 minuter. Rotfrukterna ska börja bli lite mjuka.
  4. Skär potatisen i mindre bitar och lägg ner den i grytan. Tillsätt samtidigt resten av buljongen.
  5. Skiva chorizon i slantar och skiva upp falukorven. Varje falukorvsskiva delas i fyra delar.
  6. Lägg ner korv och majs i grytan. Rör ner tomatpuré och dijonsenap. Krydda efter egen smak.
  7. Låt det hela småputtra tills potatis och rotfruker blivit mjuka. Strö över klippt persilja och servera.
  8. Vill man kan man lägga en klick crème fraiche på varje tallrik över grytan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.