- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
En värmande och mättande gryta. Kan med fördel göras dagen innan den ska ätas. Smakar bara bättre då när alla smaker får mogna.
Går också att göra helt vegetarisk genom att ta bort korven. Lika god ändå.
Instruktioner
- Skär palsernacka, rotselleri, kålrot och morot i tärningar.
Hacka vitlöken i mindre bitar.
- Smält margarinet och lägg i rotfrukter och vitlök. Fräs det lite i ca 5 minuter.
- Tillsätt 5-6 dl köttbuljong och låt det hela småputtra under lock i ca 20-30 minuter. Rotfrukterna ska börja bli lite mjuka.
- Skär potatisen i mindre bitar och lägg ner den i grytan. Tillsätt samtidigt resten av buljongen.
- Skiva chorizon i slantar och skiva upp falukorven. Varje falukorvsskiva delas i fyra delar.
- Lägg ner korv och majs i grytan. Rör ner tomatpuré och dijonsenap.
Krydda efter egen smak.
- Låt det hela småputtra tills potatis och rotfruker blivit mjuka.
Strö över klippt persilja och servera.
- Vill man kan man lägga en klick crème fraiche på varje tallrik över grytan.
Publicerat den
17 april 2013
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
fyfan
vafan lagar du för något? har din katt spytt upp detdär eller har du gjort det.