Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Myntas bål

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En festligt frisk bål med smak av mint och citron.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att koka upp vatten i en kastrull. Repa under tiden bladen från myntan. Ta undan 5-6 blad till garnering. Lägg resterande blad i en skål.
  2. Skölj citronerna noga i ljummet vatten och skär dem i tunna skivor.
  3. Lägg citronskivorna i skålen och häll över kokande vatten. Rör i honungen. Låt stå i kylskåp ca 1 timme.
  4. Sila drycken och tillsätt rikligt med isbitar.
  5. Skär de sparade myntabladen i tunna stimlor och blanda ner dem i bålen. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.