Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Myntasocker

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Grönt socker med doft av sommaren....

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj myntakvistarna och bred ut dem på en handduk för att torka lite.
  2. Repa bladen från stjälkarna, mixa bladen i en matberedare och häll ner sockret lite i taget tills det blir en grön pasta. Bred ut pastan på en långplåt och torka i ugnen på 35 - 40 grader.
  3. Sätt ugnsluckan på glänt med en pinne eller dyl. Rör med en gaffel i pastan så att sockret smular sig, annars blir det en hård kaka av alltihop. Det är viktigast att röra i början.
  4. Låt torka i ugnen ca ett dygn tills sockret är riktigt torrt. Mixa det därefter igen så du får ett ganska finfördelat socker.
  5. Gott till färska jordgubbar, på glassen, i en drink eller i te,i sockerkaka eller varför inte sockerlag till tuppkammen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.