Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nachogratinerad tomatsoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lyxig tex-mex soppa med frasig topping! Förbered gärna soppan men vänta med att lägga på chipsen och gratinera soppan till precis före serveringen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Finhacka löken, finriv vitlöken. Fräs lök och vitlök med spiskummin, paprikapulver och oregano i smör i en kastrull tills löken mjuknat. Låt tomatpurén fräsa med 1 minut.
  3. Häll i krossade tomater, vatten samt buljongtärning och sjud med lock 15 minuter. Skölj bönorna och häll i. Smaka av med salt, peppar och socker.
  4. Fördela soppan i ugnssäkra portionsskålar. Krossa hälften av nachochipsen och strö över soppan (servera resten till). Toppa med ost och gratinera i ugn ca 5 minuter, till fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.