Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nässelslungad färskpotatis

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Nässlepeston är givetvis gott till annat; som en tomatsallad eller på nykokt pasta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa nässlorna och se särskilt till att grova delar av stjälken tas bort.
  2. Förväll nässlorna i kokande vatten i cirka 5 minuter. Ta upp dem, kyl dem med kallt vatten och forma bladen till en boll så att vattnet pressas ut.
  3. Riv prästosten och tillsätt den med solroskärnorna och nässlorna. Mixa slätt och häll i rapsoljan lite i taget. Vill du ha en tunnare pesto ökar du mängden olja. Om du använt saltade solroskärnor så kan sältan från dem och osten räcka och du behöver endast smaka av med svartpeppar.
  4. Koka potatisen (känn av med sticka så de inte blir för mjuka,( då håller de inte för vad som komma skall). Häll bort kokvattnet och klicka peston över potatisen i grytan. Lägg på locket, håll fast det stadigt med grytlappar medan du tumlar innehållet i kastrullen med stora cirkelrörelser. Var inte för våldsam, då går potatisen sönder. Servera till grillat kött eller fisk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.