Nässlepeston är givetvis gott till annat; som en tomatsallad eller på nykokt pasta.
Instruktioner
- Ansa nässlorna och se särskilt till att grova delar av stjälken tas bort.
- Förväll nässlorna i kokande vatten i cirka 5 minuter. Ta upp dem, kyl dem med kallt vatten och forma bladen till en boll så att vattnet pressas ut.
- Riv prästosten och tillsätt den med solroskärnorna och nässlorna. Mixa slätt och häll i rapsoljan lite i taget. Vill du ha en tunnare pesto ökar du mängden olja. Om du använt saltade solroskärnor så kan sältan från dem och osten räcka och du behöver endast smaka av med svartpeppar.
- Koka potatisen (känn av med sticka så de inte blir för mjuka,( då håller de inte för vad som komma skall). Häll bort kokvattnet och klicka peston över potatisen i grytan. Lägg på locket, håll fast det stadigt med grytlappar medan du tumlar innehållet i kastrullen med stora cirkelrörelser. Var inte för våldsam, då går potatisen sönder. Servera till grillat kött eller fisk.
Publicerat den
30 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar