Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nasi Goreng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Skölj riset i kallt vatten och koka det. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur chilipepparn - det blir mycket starkare med kärnor. Fräs lök och peppar i oljan. Tillsätt koriander och lite socker. Tillsätt det kokta riset och fräs ytterligare en stund. Strimla rostbiffen och stek den i lite olja. Skölj och strimla purjon, tillsätt till köttet och fräs alltsammans. Blanda kött och ris. Smaksätt med ketjap manis, soja och salt. Skala räkorna och blanda ner. Låt stå på svag värme. Vispa upp äggen med lite salt och vatten. Stek en stor tunn omelett eller två mindre. Skär omeletten i strimlor och lägg ovanpå risrätten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.