Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nennes goda köttbullar/köttfärsbiffar

(3 kommentarer)  
Skriv ut

Jättegoda köttbullar/köttfärsbiffar, som vid juletid blir julköttbullar om de kompletteras med malda nejlikor och koriander!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt ströbrödet svälla i vätskan ca 10 min. Blanda sedan alla ingredienserna till färsen och arbeta väl. Rulla små fina köttbullar eller platta ut till köttfärsbiffar och lägg dem på en skärbräda.
  2. Stek bullarna/biffarna fint bruna med matfett och lägg över dem till en gryta. När alla bullarna/biffarna är stekta, så häll vatten i grytan tills det täcker bullarna/biffarna. Tag en köttbuljongtärning och smula sönder den i grytan. Koka på svag värme ca 20-30 min.
  3. Använd den goda skyn sedan till att göra en sås på! Lägg gärna i trattkantareller!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • skramlan 27 juli 2009

    Hej! Ska biffarna vara genomstekta när man lägger dem i grytan? Eller bryner man dem bara?

  • Nennes 31 juli 2009

    Hej! Man steker dem tills de får en fin stekyta. Sedan är det bara att lägga över dem till grytan, där de får puttra in sig med köttbuljontärningen.

  • yvonne_malmquist 9 augusti 2009

    Hej,ska det vara bakpulver i köttbullarna och i så fall varför?Mvh Ymc

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.