Jättegoda köttbullar/köttfärsbiffar, som vid juletid blir julköttbullar om de kompletteras med malda nejlikor och koriander!
Instruktioner
- Låt ströbrödet svälla i vätskan ca 10 min. Blanda sedan alla ingredienserna till färsen och arbeta väl. Rulla små fina köttbullar eller platta ut till köttfärsbiffar och lägg dem på en skärbräda.
- Stek bullarna/biffarna fint bruna med matfett och lägg över dem till en gryta. När alla bullarna/biffarna är stekta, så häll vatten i grytan tills det täcker bullarna/biffarna. Tag en köttbuljongtärning och smula sönder den i grytan. Koka på svag värme ca 20-30 min.
- Använd den goda skyn sedan till att göra en sås på! Lägg gärna i trattkantareller!
Publicerat den
2 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej! Ska biffarna vara genomstekta när man lägger dem i grytan? Eller bryner man dem bara?
Hej! Man steker dem tills de får en fin stekyta. Sedan är det bara att lägga över dem till grytan, där de får puttra in sig med köttbuljontärningen.
Hej,ska det vara bakpulver i köttbullarna och i så fall varför?Mvh Ymc