Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nennes hummersås till lax

 
Skriv ut

Såsen passar perfekt till lax.

Ingredienser

Instruktioner

Skala och hacka shalottenlöken smått. Fräs den i smöret i en vid kastrull eller stekpanna, utan att den tar färg. Lägg i tomatpurén och fräs under omrörning. Häll i vatten, vitt vin och hummerfond (sjud i 5 minuter). Vispa i cremé fraiche (sjud utan lock tills det är simmigt och drygt hälften återstår). Smaka av med salt och peppar. Tillsätt gärna lite klippt dill i såsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.