När man gör lins- eller böngryta från grunden får man en berikande och hjärtevärmande rätt som kan bjudas på till fest. Långkok och massor med kryddor gör att grytan är extra smakrik.
Instruktioner
- Blötlägg linserna i 5 timmar eller mer. Häll av vattnet och skölj linserna. Hetta upp oljan i en järngryta eller annan tjockbottnad gryta till medelhög värme och fräs kardemummakapslar, kryddnejlika, kanelstång och torkad chili någon minut under omrörning.
- Tillsätt lök, vitlök, färsk chili och ingefära och fortsätt stela under omrörning tills löken mjuknat och blivit helt brun utan att brännas. Tillsätt linserna, gurkmeja, lagerblad, sötpotatis, spenat, salt och vatten.
- Koka upp och låt småputtra på låg värme utan lock i ca 1 timme tills att linserna är helt mjuka. Rör om några gånger under tiden. Tillsätt kokosmjölk och garam masala mot slutet och koka upp.
- Servera grytan med kokt ris.
Publicerat den
3 april 2017
Liknande recept
Skriv kommentar