Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nöt- och bananmuffins

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Bakat med både fibrer och protein. Allra godast är muffinsen nybakade och något avsvalnade. 210 kalorier per muffins 14 g fett 3 g protein 18 g kolhydrater

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Ställ ut 12 muffinsformar på en plåt eller använd en muffinsplåt. Koka upp vattnet, häll det över vetekliet. Mosa bananen i en stor skål, tillsätt ägg och socker, vispa pösigt. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt smör, vetekli, vaniljsocker, kanel och salt till smeten. Sikta i mjöl blandat med bakpulvret. Blanda med stora tag med en slickepott.
  2. Fyll muffinsformarna med smeten, toppa med hackade nötter. Baka mitt i ugnen 20 minuter. Lossa muffinsen från plåten och låt dem svalna något innan du serverar dem.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.