Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nöt- och chokladmuffins

 
  • Serverar: 12-24 portioner
Skriv ut

Dessa muffins, med både havre, nötter och mörk choklad i, är goda och nyttiga och har ett lägre GI-index.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att sätta ugnen på 200º.
  2. Blanda samtliga torra ingredienser och kryddor i en bunke.
  3. När alla dessa är väl blandade tillsätter du under omrörning honung, rapsolja, vaniljyoghurt, mosad banan, mörk hackad choklad och det uppvispade ägget.
  4. Rör till en kladdig men sammanhållande smet.
  5. Klicka med en sked ut smeten i formar på bakplåtspapperklädd plåt.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna på galler.
  7. Goda nybakade såklart, men går också utmärkt att frysa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.