Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötgryta med plommon

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Grytan går bra att frysa, så gör en dubbel sats och frys in!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i lagom stora grytbitar. Bryn köttet i lite smör i en stekpanna, lägg över i en gryta. Skala och hacka löken. Skala och skär selleri och morötter i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Bryn lök, selleri, vitlök i lite smör i stekpanna och lägg över i grytan. Tillsätt plommon, buljong och tomatpuré och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  3. Låt grytan koka på svag värme i minst 1 timma. Ju längre det får koka ju mörare blir köttet. Tillsätt morötterna 5 minuter före servering. Servera grytan med dinkelris eller bulgur och en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.