Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötkakor från Paris

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Fransmännen älskar nötter och stoppar dem gärna i sina bakverk. Från den franska huvudstaden kommer dessa knapersega - och gjutenfria - nötkakor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Ta undan 15 nötkärnor. Mal resten i en mandelkvarn.
  2. Blanda de malda nötterna med socker och maizena.
  3. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner nötblandningen i äggskummet. Rör till en slät smet.
  4. Klicka ut smeten, med hjälp av två skedar, till 30 små högar på en bakpappersklädd plåt.
  5. Halvera de sparade nötkärnorna. Stick ner ½ nötkärna i varje kaka.
  6. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt dem svalna något innan de försiktigt lossas och får kallna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.