Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötmarängtårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Enkel att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mal hasselnötterna i en mandelkvarn eller kör dem i en mixer. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner nötterna i äggblandningen.
  2. Fördela smeten i en smord och bröad form, cirka 22 centimeter i diameter. Grädda 20-25 minuter. Låt svalna.
  3. Vispa grädden med strö- och vaniljsocker. Stöt pulverkaffet i en mortel, rör ner i grädden. Ta ur nötbottnen ur formen. Bred över grädde, pudra med kakao och garnera eventuellt med jordgubbar och myntablad.
  4. Ugn 175 grader.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lin82luh 5 juli 2012

    Det här är en av mina favorit sommartårtor, brukar alltid göra den efter att ha varit ute och skördat lite jordgubbar i landet. Får tacka pappa som bjöd mig på denna första gången. Tårtan är även god utan pulverkaffe ifall man inte skulle ha det hemma.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.