Mal hasselnötterna i en mandelkvarn eller kör dem i en mixer. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner nötterna i äggblandningen.
Fördela smeten i en smord och bröad form, cirka 22 centimeter i diameter. Grädda 20-25 minuter. Låt svalna.
Vispa grädden med strö- och vaniljsocker. Stöt pulverkaffet i en mortel, rör ner i grädden. Ta ur nötbottnen ur formen. Bred över grädde, pudra med kakao och garnera eventuellt med jordgubbar och myntablad.
Det här är en av mina favorit sommartårtor, brukar alltid göra den efter att ha varit ute och skördat lite jordgubbar i landet. Får tacka pappa som bjöd mig på denna första gången. Tårtan är även god utan pulverkaffe ifall man inte skulle ha det hemma.
Det här är en av mina favorit sommartårtor, brukar alltid göra den efter att ha varit ute och skördat lite jordgubbar i landet. Får tacka pappa som bjöd mig på denna första gången. Tårtan är även god utan pulverkaffe ifall man inte skulle ha det hemma.