Vitorna blir en fluffig maräng med nötter och gulorna en len kräm.
Instruktioner
- Rosta hasselnötterna i torr stekpanna på medelvärme ca 5 min. Gnugga bort skalet genom att lägga dem i en kökshandduk. Hacka nötterna.
- Blanda alla ingredienser till krämen i en kastrull. Värm och sjud försiktigt under omrörning tills den blir tjock och krämig, kyl krämen.
- Sätt ugnen på 160 grader. Sätt fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Smörj och mjöla både botten och kanten lätt.
- Vispa vitorna till vitt skum. Tillsätt sockret lite i taget och vispa under tiden. Det ska bli ett vitt fast skum. Vispningen tar 5-10 min. Vänd ner hasselnötterna. Lägg marängsmeten i formen och grädda ca 30 min i nedre delen av ugnen. Låt svalna.
- Lossa marängbottnen ur formen och bred krämen över. Hit går bra att förbereda någon timme förre serveringen. Låt stå kallt. Lägg på hallon och pudra över florsocker. Garnera med mynta. Servera.
Publicerat den
26 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar