Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nygammal äppledessert

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Förr använde man gärna kavring tillsammans med äpple. Denna dessert är en nutida variant med smörbrynta havregryn och svalkande crème fraiche.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Hetta upp 1 msk smör i en stekpanna och bryn äppleskivorna så de får lite färg. Ta upp dem ur stekpannan och lägg dem åt sidan.
  2. Klicka resten av smöret i stekpannan och låt det bli varmt. Bryn havregrynen i smöret några minuter. Rör i råsocker, vaniljsocker och kardemumma eller kanel. Ta stekpannan av plattan och låt blandningen svalna.
  3. Varva kylskåpskall crème fraiche eller yoghurt med havregrynsblandningen och äpplemoset i små skålar. Garnera med de stekta äppleskivorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.