Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ört- och lökfylld laxöring

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Gästerna kommer att älska denna magnifika måltid med laxöring. Den fylls med lök och örter och serveras med fräscha tillbehör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och rensa ur fisken under rinnande kallt vatten. Torka av fisken med hushållspapper. Hacka vitlöksklyftorna. Blanda vitlök och svartpeppar. Gnid in insidan på fisken med vitlök- och svartpepparblandningen.
  2. Ansa purjolöken och skär den i tunna skivor. Skala och skiva schalottenlöken tunt. Hetta upp oljan i en teflonstekpanna och fräs purjolök och schalottenlök i 3-4 minuter på medelvärme tills den är mjuk men inte brun. Tillsätt timjan eller oregano och fyll fisken med blandningen.
  3. Lägg fisken på ett galler och placera gallret i en fiskkastrull, braspanna eller en ugnsfast form. Häll på vatten så att det precis når undersidan på fisken.
  4. Täck över med folie och ångkoka på medelvärme i 25-30 minuter. Stäng av värmen och låt fisken svalna lätt under foliet.
  5. Servera fisken ljummen tillsammans med citronklyftor, oliver, gräddfil eller crème fraiche, paprika och tomater.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.