Gästerna kommer att älska denna magnifika måltid med laxöring. Den fylls med lök och örter och serveras med fräscha tillbehör.
Instruktioner
- Skölj och rensa ur fisken under rinnande kallt vatten. Torka av fisken med hushållspapper. Hacka vitlöksklyftorna. Blanda vitlök och svartpeppar. Gnid in insidan på fisken med vitlök- och svartpepparblandningen.
- Ansa purjolöken och skär den i tunna skivor. Skala och skiva schalottenlöken tunt. Hetta upp oljan i en teflonstekpanna och fräs purjolök och schalottenlök i 3-4 minuter på medelvärme tills den är mjuk men inte brun. Tillsätt timjan eller oregano och fyll fisken med blandningen.
- Lägg fisken på ett galler och placera gallret i en fiskkastrull, braspanna eller en ugnsfast form. Häll på vatten så att det precis når undersidan på fisken.
- Täck över med folie och ångkoka på medelvärme i 25-30 minuter. Stäng av värmen och låt fisken svalna lätt under foliet.
- Servera fisken ljummen tillsammans med citronklyftor, oliver, gräddfil eller crème fraiche, paprika och tomater.
Publicerat den
26 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar