- Serverar: 4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Prova att byta ut dragon och senap mot basilika och rivet citronskal.
Instruktioner
- Vispa smöret krämigt och blanda i örterna och kryddorna
- Lägg kräftorna med ryggen upp och stjärten utsträckt och klyv dem från huvudet mot stjärten. Ta bort magsäcken som sitter bakom ögonen och den mörka tarmen längs stjärten. Knäck försiktigt klorna.
- Lägg kräfthalvorna med skalet ner på en plåt eller ett ugnssäkert fat. Bred generöst med örtsmör på snittytorna.
- Sätt pannan högt upp i ugnen och gratinera under ugnsgrillen i 175°C, 3–5 minuter tills ytan fått fin färg
- Servera med grova baguetter och citronklyftor.
- Tips
Klyv havskräftorna som ovan och servera dem som på medelhavsvis med smält smör eller varm olivolja och pressad citron.
- .
Publicerat den
6 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar