Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtbakade havskräftor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Prova att byta ut dragon och senap mot basilika och rivet citronskal.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa smöret krämigt och blanda i örterna och kryddorna
  2. Lägg kräftorna med ryggen upp och stjärten utsträckt och klyv dem från huvudet mot stjärten. Ta bort magsäcken som sitter bakom ögonen och den mörka tarmen längs stjärten. Knäck försiktigt klorna.
  3. Lägg kräfthalvorna med skalet ner på en plåt eller ett ugnssäkert fat. Bred generöst med örtsmör på snittytorna.
  4. Sätt pannan högt upp i ugnen och gratinera under ugnsgrillen i 175°C, 3–5 minuter tills ytan fått fin färg
  5. Servera med grova baguetter och citronklyftor.
  6. Tips Klyv havskräftorna som ovan och servera dem som på medelhavsvis med smält smör eller varm olivolja och pressad citron.
  7. .

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.