Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtkryddad kalv med svamp

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mört kalvkött i en klassisk kombination med svamp.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Torka av kalvköttet med hushållspapper. Skär köttet i lagom stora munsbitar. Skala och hacka löken. Skrubba morötterna under rinnande vatten och skär dem i ½ cm tjocka skivor.
  2. Hetta upp oljan i en gryta. Lägg i kött, lök och morötter. Bryn runtom på medelhög värme. Krydda med vitpeppar, sänk till låg värme och låt fräsa 10 minuter utan lock. Rör om då och då.
  3. Putsa under tiden svampen med hushållspapper. Skär bort nedre delen av foten på champinjonerna och ta bort hela foten på ostronskivlingen. Låt små champinjoner vara hela, dela eller skiva större svampar. Strimla ostronskivlingen.
  4. Lägg ner svampen i grytan. Salta, lägg på locket och stek 5 minuter på medelvärme. Rör ut potatismjölet med lite vin och häll blandningen i grytan, rör om och häll på resten av vinet. Blanda ner de torkade örterna och låt puttra ytterligare 5 minuter.
  5. Smaka av med salt, peppar och kalvfond. Rör ner grädden i såsen eller droppa över den vid serveringen. Skölj och hacka persiljan och rör ner den i såsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.