Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Olivoljebakad lax

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bred mascarpone över laxen och toppa med ägghack. Servera med citronklyfta och kokt potatis. Servera gärna vinägrett med dill och pepparrot till laxen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Lägg laxbitarna i en ugnssäker form precis så stor att filéerna ryms och ligger tätt. Täck laxen med olivolja. Baka mitt i ugnen till en innertemperatur på 40 grader använd gärna stektermometer, det tar ca 20 minuter.
  3. Tag ut laxen och låt den rinna av på hushållspapper. Hacka äggen och blanda med dill.
  4. Bred mascarpone över laxen och toppa med ägghacket. Servera med citronklyfta och kokt potatis. Servera gärna vinägrett med dill och pepparrot till laxen

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.