Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ost- och salamifyllda kycklingfiléer

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ost- och salamifyllda kycklingfiléer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Ta fram kycklingfiléerna och skär ett djupt snitt längsgående mitt i varje filé med en liten vass kniv så det blir en ficka.
  3. Skär till osten i fyra stavar ½-1 cm tjocka och ca 5cm långa. Rulla basilikan och salamin jämnt fördelat runt varje oststång.
  4. Salta och peppra filéerna. Fyll sedan fickorna med stavarna, tryck in dem ordentligt så att ingen fyllning sticker ut.
  5. Bind upp varje filé med 3 stumpar bindgarn.
  6. Stek filéerna vackert gyllenbruna i smör några minuter.
  7. Sätt in mitt i ugnen och baka i ca 15 minuter tills de är genomstekta.
  8. Servera med exempelvis pasta, potatissallad eller skiva upp dem och servera på buffébordet tillsammans med en kryddig sås.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • marwis 27 april 2008

    Supergott. Jag fyllde filéerna med fetaost, salami och basilika och kryddade filéerna med dragon . Hällde över en sås innan filéerna ställdes in i ugnen. Såsen gjorde jag på matlagningsgrädde balsamvinäger, kycklingfond och vitlök. Egentligen blev det en ny rätt, får väl lägga in det också!

  • Lennart_58 27 augusti 2009

    ÅÅhh, salami i kycklingen, genidrag värt 5p.

  • fru_lennartsson 31 januari 2010

    Mycket och det kommer jag definitivt laga igen. Vi åt ugnsstekta grönsaker till detta och det passade perfekt!

  • fru_lennartsson 31 januari 2010

    Mycket gott o det kommer definitivt finnas med fler gånger på menyn,. Jag gjorde ugnsstekta grönsaker till detta o det passade perfekt!

  • monfo 11 augusti 2010

    kan bara rekommendera detta recept, super gott!

  • olretass 28 augusti 2012

    jag litar på din rekomendation Marwis!mjao och mums på lördag

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.